تومور های اطراف زانو

تومور مفصلی سینوویت ویلوندولر پیگمانته (PVNS)

تومور مفصلی سینوویت ویلوندولر پیگمانته (PVNS):

تومور مفصلی سینویت ویلوندولر پیگمانته (PVNS) یکی از تومورهای مفصلی خوش خیم مهاجم است که بیشتر در سنین 20 تا 40 سالگی بروز می کند. معمولا در یک مفصل ایجاد می شود و در اکثر موارد این مفصل، زانو است. دیگر مفاصلی که می توانند درگیر شوند عبارتند از هیپ (مفصل ران)، شانه، مچ پا و آرنج.در PVNS غشای مفصلی (غشای سینوویال) به طور غیر عادی رشد می کند. که این رشد می تواند به استخوان اطراف مفصل آسیب برساند. همچنین مایع مفصلی بیشتری تولید می شود که باعث تورم و حرکت دردناک مفصل می شود.سینوویت ویلوندولر پیگمانته توموری نادر است و شیوع آن در مردان کمی بیشتر از زنان می باشد.

 

 

نمای آرتروسکوپی PVNS نوع منتشر در زانو

 

تومور مفصلی سینویت ویلوندولر پیگمانته یا PVNS به دو نوع منتشر (diffuse)    و موضعی (local) تقسیم می شود.

 

تصویر چپ: نمای MRI T1 از زانوی سالم
تصویر راست: نمای MRI T1 از PVNS نوع منتشر در زانو

 

 

 

نمای MRI T1 از PVNS نوع موضعی (local) در زانو

 

نمای MRI T2 از PVNS نوع موضعی (local) در زانو

 

غشای سینوویال درگیر در PVNS نوع موضعی که در جراحی آرتروسکوپی خارج شد.
(تصویر مربوط به بیمار بالا می باشد)

 

علائم سینوویت ویلوندولر پیگمانته:

چون این تومور داخل مفصلی است علائم آن هم مربوط به مفصل میشود. مهمترین علائم این تومور درد و تورم مفصل می باشد و همچنین بعد از مدتی مفصل دچار محدودیت حرکت می شود. این علائم معمولا به تدریج ظاهر می شوند.

 

تشخیص سینوویت ویلوندولر پیگمانته:

برای تشخیص این تومور بعد از معاینه بالینی توسط پزشک از MRI استفاده می شود. همچنین ممکن است پزشک متخصص ارتوپدی مقداری از مایع مفصلی را با سوزن خارج کند و به آزمایشگاه بفرستد. مایع مفصلی در این بیماری خونی است و بررسی آزمایشگاهی آن به تشخیص کمک میکند.

 

درمان سینوویت ویلوندولر پیگمانته:

علائم PVNS (درد، محدودیت حرکت مفصل، تورم) ممکن است با استراحت و داروهای ضد التهاب بهبود یابد. اما درمان انتخابی در این بیماران جراحی آرتروسکوپی به منظور خارج کردن غشای درگیر مفصل می باشد. جراحی در PVNS نوع لوکال به صورت partial synovectomy (خارج کردن قسمتی از غشای سینوویال) و در نوع منتشر به صورت total synovectomy ( خارج کردن کامل غشای سینوویال) می باشد.  گاهی ممکن است این تومور عود کند که در این موارد می توان از رادیوتراپی کمک گرفت. در بیمارانی که دچار آسیب شدید مفصل شده اند می توان به کمک تعویض مفصل علائم و کارکرد مفصل را بهبود داد.

 

نمای آرتروسکوپی زانوی بیمار مبتلا به PVNS، قبل از جراحی synovectomy

 

نمای آرتروسکوپی زانوی همان بیمار بعد از جراحی synovectomy آرتروسکوپی

بعد از جراحی تومور:

بعد از جراحی، جهت جلوگیری از محدودیت حرکت مفصل زانو بیمار نیاز به انجام فیزیوتراپی دارد. در این دوره بیمار باید زیر نظر یک فیزیوتراپ نرمش هایی را به منظور افزایش دامنه حرکت مفصل و تقویت عضلات اطراف مفصل انجام دهد.

 

همراهان عزیز برای مشاهده تومور های اطراف زانو  کلیک کنید.


دکتر مهران سلیمانها:

متخصص ارتوپدی – فوق تخصص جراحی زانو در رشت

دکتر مهران سلیمانها

متخصص ارتوپدی – فوق تخصص جراحی زانو استاد تمام گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی گیلان عضو انجمن جراحان زانو و آسیب های ورزشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا