شکستگی پاتولوژیک اطراف زانو
شکستگی پاتولوژیک اطراف زانو
شکستگی پاتولوژیک اطراف زانو; مواردی که یک علت زمینهای باعث ضعف ساختاراستخوانی و در نتیجه آن شکستگی استخوان می شود را شکستگی پاتولوژیک یا شکستگی مرضی(Pathologic fracture) مینامند.
شکستگی های پاتولوژیک معمولا به دنبال ضربات خفیف یا حتی بدون آن و صرفا بر اثر نیروهایی که در زندگی روزمره وارد می شود، با توجه به میزان ضعف ساختار استخوانی اتفاق می افتند.
علل شکستگی پاتولوژیک
بیماری های بسیاری وجود دارند که می توانند استخوان را در حدی ضعیف کنند که دچار شکستگی پاتولوژیک شود. این بیماری های زمينه اي ممكن است موضعي يا ژنراليزه باشد و عبارتند از:
- پوکی استخوان (استئوپروز) : شایعترین بیماری که استخوان ها را بطور منتشر ضعیف می کند استئوپروز یا پوکی استخوان است. سن بالا، بی حرکتی طولانی مدت و یا بعضی بیماری های عمومی مثل پرکاری تیرویید، پرکاری غده فوق کلیوی، پرکاری غده پاراتیرویید، پرکاری غده آدرنال، نارسایی کلیوی و راشیتسم که می توانند موجب پوکی استخوان و به دنبال آن شکستگی پاتولوژیک شوند
- عفونت موضعی استخوان : مانند استئومیلیت (در استئومیلیت بر اثر عواملی مانند باکتری در استخوان این بافت بتدریج دچار خوردگی شده و ضعیف می شود و می تواند آنقدر ضعیف شود که بر اثر ضربه کمی دچار شکستگی گردد)
- تومور های استخوانی : تومورهای استخوانی چه خوش خیم و چه بدخیم می توانند با ضعیف کردن استخوان موجب شکستگی آن شوند.
- تومورهای متاستاتیک: شایعترین بیماری هایی که بطور موضعی استخوان را ضعیف کرده و مستعد شکستگی پاتولوژیک می کنند (این تومورها معمولا مهره های کمری و قسمت های بالایی استخوان های ران و بازو را گرفتار می کنند. معمولا در افراد سالخورده دیده می شود.
- کیست های ساده استخوانی
- بیماری هایی که می توانند کل استخوان های بدن را ضعیف کنند مانند استئوژنز ایمپرفکتا، تومورهای منتشر مانند میلوم مولتیپل، بیماری پاژه و فیبرو دیسپلازی
علائم شکستگی پاتولوژیک اطراف زانو
علائم این شکستگی مانند علایم دیگر شکستگی ها شامل درد، کبودی، تورم، حساسیت به لمس، بی حسی یا سوزن سوزن شدن یا اختلال در حرکت اندام است. البته گاهی بیمار مدتی قبل از اینکه شکستگی ایجاد شود از درد در آن ناحیه احساس ناراحتی می کرده و ناگهان شدت درد افزایش یافته و وی را مجبور به مراجعه به پزشک می کند.
تشخیص شکستگی پاتولوژیک اطراف زانو
در هر بیمار که بدون وارد آمدن ضربه شدید دچار شکستگی شود، باید مشکوک به شکستگی پاتولوژیک باشد.
بیماری که استخوان را ضعیف کرده و موجب شکستگی پاتولوژیک در آن می شود ممکن است قبل از ایجاد شکستگی برای بیمار معلوم باشد و یا ممکن است بعد از شکستگی تشخیص داده شود.
درمان شکستگی پاتولوژیک اطراف زانو
درمان شکستگی پاتولوژیک اطراف زانو با شکستگیهایی که به دلیل تروما به وقوع میپیوندد متفاوت است. انتخاب روش درمان این نوع شکستگی تا حد زیادی به علت ایجاد ضعف استخوان بستگی دارد و پزشک باید علت اصلی شکستگی استخوان را درمان کند تا از بروز مجدد آن جلوگیری کند.
برخی عوامل شکستگی پاتولوژیک ممکن است استخوان را تضعیف کند اما تغییری در روند بهبودی استخوان ایجاد نکنند اما برخی دیگر ممکن است از ترمیم طبیعی استخوان جلوگیری کنند. در نتیجه ، بعضی از شکستگی های پاتولوژیک به درمان مشابه شکستگی طبیعی احتیاج دارند، در حالی که بعضی ممکن است نیاز به درمانهای بسیار تخصصی داشته باشند.
درمان قبل از شکستگی
در مواردی كه به علت بیماری زمینه ای استخوان به حدی ضعیف شده است كه احتمال شكستگی پاتولوژیك زیاد است پزشك معالج قبل از اینكه شكستگی ایجاد شود استخوان را با سیمان ارتوپدی یا نیل (میله داخل استخوانی) تقویت می كند.
ترمیم و جوش خوردن استخوان در شكستگی پاتولوژیک
جوش خوردگی شكستگی پاتولوژیک تا حد زیادی وابسته به نوع بیماری است كه موجب ضعیف شدن استخوان شده است. ولی در مجموع زمان درمان طولانی تر از شکستگی های ساده استخوانی می باشد. در بخش نظرات، لطفا نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید. با پیچ خوردگی زانو (knee sprain) بیشتر آشنا شوید.
ویدیوی مربوط به عمل دکتر سلیمانها