سینووکتومی زانو
سینووکتومی زانو – Synovectomy of knee
سینووکتومی به درمان جراحی خارج سازی یا تخریب غشاء سینوویال (Synovial membrane) ملتهب، که در مفصل باعث درد یا کاهش دامنه حرکت می گردد، گفته می شود.
بیماری هایی که برای درمان آن ها می توان از جراحی سینووکتومی استفاده نمود عبارتند از:
-
بیماری های التهابی مزمن مفاصل
-
آرتریت روماتوئید (روماتیسم)
-
آرتریت پسوریاتیک
-
آرتریت لایم
-
تومورهای خوشخیم داخل مفصلی
-
سینوویال کندروماتوزیس
-
سینوویت ویلوندولر پیگمانته (PVNS)
- همارتروزهای (خونریزی داخل مفصل) راجعه در بیماران هموفیلی
پس از اینکه درمان های غیر جراحی تا 6 ماه نتیجه بخش نبودند انجام سینووکتومی در نظر گرفته می شود. سینووکتومی زانو می تواند به روش های زیر انجام شود:
- جراحی سینووکتومی باز
از معایب جراحی سینووکنومی باز نسبت به روش آرتروسکوپی می توان به زمان بستری طولانی، دوره بازتوانی طولانی و از دست دادن مقدار قابل توجهی از خون بیمار هنگام جراحی اشاره نمود.
در مواردی که حجم زیادی از بافت غیر طبیعی وجود دارد، مانند تومورهای سینوویال کندروماتوزیس و سینوویت ویلوندولر پیگمانته، امکان این وجود دارد که نتوان به کمک آرتروسکوپی تمام بافت غیر طبیعی را خارج نمود. در نتیجه انجام جراحی سینووکتومی باز در این موارد مناسب تر است.
-
جراحی سینووکتومی آرتروسکوپی
در روش آرتروسکوپی دوربین آرتروسکوپ و ابزار جراحی از طریق برش های کوچکی وارد مفصل می شوند. جراحی سینووکتومی آرتروسکوپی نسبت به جراحی باز عوارض (مانند عفونت یا محدودیت حرکت مفصل زانو) کمتری داشته، همچنین دوره بستری و دوره بازتوانی پس از عمل در جراحی سینووکتومی آرتروسکوپی کوتاه تر می باشد.
همراهان عزیز برای مشاهده آسیب های عضلات همسترینگ ،علائم ، تشخیص و درمان کلیک کنید.
همراهان عزیز برای مشاهده جراحی ها کلیک کنید.
متخصص ارتوپدی – فوق تخصص جراحی زانو در رشت