ضد دردهای موضعی زانو
داروهای موضعی در تسکین دردهای زانو
ضد دردهای موضعی زانو: علاوه بر داروهای مسکن خوراکی و فیزیوتراپی ، استفاده از ضددردهای موضعی (مانند پماد یا ژل دیکلوفناک سدیم، ولتارن ، پیروکسیکام و …) یکی دیگر از گزینه های درمان و کاهش درد ناحیه زانو و نیز درد مفاصل ناشی از آرتروز ، می باشد.
طیف وسیعی ضد دردهای موضعی زانو به صورت پماد یا ژل ، رول ، اسپری، پچ یا چسب های ضد درد وجود دارندکه با توجه به مواد فعال و اثربخشی نسبی این محصولات مورد استفاده قرار می گیرند.
این داروهای ضد درد موضعی مختلف حاوی ترکیبات و فرمولاسیون های متفاوت می باشند، که پس از استفاده در ناحیه مفاصل دردناکی که نزدیک پوست قرار دارند (مانند بند انگشتان و زانو ) ، از طریق پوست جذب می شود و می تواند در کاهش التهاب و درد موثر باشد.
برخی از ضد دردها به صورت موضعی عمل می کنند و برخی دیگر در جریان خون نیز جذب می شوند. میزان جذب به عوامل زیادی از جمله نوع دارو و فیزیولوژی فرد بستگی دارد.
انواع داروهای موضعی تسکین دهنده درد زانو
ترکیبات این داروها متفاوت بوده و می تواند شامل موارد زیر باشد:
- داروی ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAID) مانند دیکلوفناک ، کتوپروفن
- محصولات کپسایسین (احساس گرما ایجاد می کند ، با مسدود کردن سیگنال های در بر روی سلول های عصبی که پیام درد را ارسال می کنند تاثیر می گذارد)
- سالیسیلات ها که اثرات ضدالتهابی خفیفی دارند
- داروهای ضد تحریک (مانند منتول) که احساس سرما ایجاد می کند و به طور موقت باعث کاهش حس درد می شوند
- بی حس کننده های موضعی
نظرات در مورد اثربخشی این داروها متفاوت است، با این حال در بسیاری از افراد به تسکین درد ناشی از استئوآرتریت کمک می کند. به خصوص در بیمارانی که ضد درهای خوراکی باعث تحریک معده یا عوارض گوارشی می شود و نمی توانند NSAID های خوراکی را تحمل کنند، ضد دردهای موضعی زانو می توانند کمک کننده باشند.
عوارض جانبی
ضد دردهای موضعی زانو برای اکثر بیماران بی خطر هستند با این حال در برخی موارد ممکن است پس از استفاده دچار واکنش های آلرژیک شوند. توصیه می شود در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک شدید نظیر کهیر ، سوزش پوست، خارش و .. استفاده از محصول را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت نمایید.
به طور کلی باید از مصرف بیش از دز توصیه شده ضد دردهای موضعی اجتناب شود، به ویژه برای بیمارانی که عوارض قبلی NSAID ها دارند باید احتیاط شود.
بعد از هر بار استفاده از داروی موضعی دستان خود را کامل شسته و از دست زدن به چشم ها و غشای مخاطی و همچنین استفاده بر روی پوست زخم شده یا تحریک شده خودداری شود.