کندروپلاستی

کندروپلاستی توسط آرتروسکوپ (Arthroscopic Chondroplasty)

کندروپلاستی توسط آرتروسکوپ

کندروپلاستی توسط آرتروسکوپ; مفصل زانو توسط غضروف مفصلی پوشیده شده است ، که یک بافت صاف است و به مفصل اجازه می دهد بدون اصطکاک حرکت کند. ضربه به زانو و بیماری های تخریب کننده مفصلی (مانند استئوکندریت جدا شونده، دررفتگی مکرر پاتلا، ناپایداری های زانو آرتریت پاتلوفمورال، کندرومالاسی پاتلا و …) می توانند به غضروف آسیب رسانده و باعث نامسطح شدن آن شود.

کندروپلاستی

 

کندروپلاستی یا دبریدمان از طریق آرتروسکوپی

کندروپلاستی یا دبریدمان از طریق آرتروسکوپی (Arthroscopic Debridement)، جراحی ترمیمی و  نوعی درمان موقتی با حداقل تهاجم است.

هدف از کندروپلاستی زانو، صاف و صیقلی کردن سطح مفصلی استخوان های داخل مفصل زانو است به طوری که در طول حرکت اصطکاک کمتری در مفصل وجود داشته باشد. دبریدمان توسط آرتروسکوپ غضروف مفصلی آسیب دیده در زانو باعث می شود بافت سالم جدید قادر به رشد باشد و اجازه دهد زانو دوباره به نرمی و بدون درد حرکت کند.

در این روش به کمک آرتروسکوپ لبه های نامنظم غضروف در ناحیه آسیب دیده تراشیده شده و هرگونه قطعات شل و فلاپ های آزاد غضروفی جدا شده  و عوامل التهابی درون مفصل زانو برداشته می شوند. در برخی موارد سطح استخوان برهنه شده از غضروف دریل شده تا به رگ های خونی زیر آن رسیده و زمینه برای رشد غضروف فیبروز جهت پوشیدن سطح استخوان بدون غضروف آماده شود.

کندروپلاستی

علاوه بر این از طریق آرتروسکوپی جراح این امکان را می یابد که تنها با استفاده از یک یا دو برش کوچک دید مناسبی از داخل مفصل زانو داشته باشد و همزمان آسیب های دیگر را در زانو بررسی کرده و در صورت نیاز به ترمیم سایر آسیب های همراه اقدام کند.

کندروپلاستی

کندروپلاستی زانو می تواند درد ناشی از شکستگی غضروف مفصلی در زانو و بعضی از علائم بیماری را تا چند سال از بین برده یا آنها را کاهش دهد و برای افرادی که تخریب شدید مفصلی ندارند (در ساییدگی های خفیف تا متوسط غضروف)، دچار درد و تورم هستند و به درمان های دارویی و فیزیوتراپی جواب نداده اند، یکی از روش های درمانی است که نتیجه خوب و قابل ملاحظه دارد و می تواند زمان تعویض مفصل زانو را به تعویق بیندازد.

موارد کاربرد:

افراد جوان و میانسال با ضایعه غضروفی محدود همراه

  1. درد مفصل زانو مقاوم به درمان های غیرتهاجمی
  2. علائم مکانیکی مثل قفل شدن یا گرفتگی زانو
  3. در بیمارانی که تخریب مفصل عمده نداشته باشند، محدودیت حرکتی نداشته باشند و محور مکانیکی زانو طبیعی باشد

 مدت زمان بهبودی

مطالعات نشان داده است که اکثر بیمارانی که تحت عمل جراحی کندروپلاستی قرار دارند از نتایج این عمل رضایت دارند. در اکثر افراد تنها پس از چند ماه علائم تسکین یافته و قادر به بازگشت به فعالیتهای معمول خود هستند.

جراحی کندروپلاستی

ممکن است پس از جراحی از فیزیوتراپی برای کاهش هرگونه مشکل و بهبود حرکت در زانو آسیب دیده استفاده شود. درباره‌ی روش های درمان نرمی غضروف کشکک زانو ( کندرومالاسی پاتلا) بخوانید.

دکتر مهران سلیمانها

متخصص ارتوپدی – فوق تخصص جراحی زانو استاد تمام گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی گیلان عضو انجمن جراحان زانو و آسیب های ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا