استئوتومیجراحی ها

استئوتومی پروگزیمال تیبیا (Proximal Tibial Osteotomy)

استئوتومی پروگزیمال تیبیا (Proximal Tibial Osteotomy)

از جراحی استئوتومی پروگزیمال تیبیا (Proximal Tibial Osteotomy) یا استئوتومی فوقانی تیبیا (High Tibial Osteotomy) به منظور تصحیح راستای اندام تحتانی، در بیماران مبتلا به ژنوواروم (پای پرانتزی) استفاده می شود.

 

جراحی استئوتومی پروگزیمال تیبیا برای چه افرادی مناسب است؟

  1. بیمارانی که مبتلا به استئوآرتریت (آرتروز) در بخش داخلی مفصل زانو شده اند. بسیاری از این بیماران، سابقه جراحی پارشال منیسککتومی داخلی (خارج سازی قسمت داخلی کنیسک) را داشته اند و با وجود استئوآرتریت بخش داخلی مفصل زانو، بخش خارجی مفصلشان سالم است. جراحی استئوتومی پروگزیمال تیبیا در این بیماران و در نتیجه انتقال وزن به بخش میانی یا خارجی زانو، می تواند علائم استئوآرتریت را بهبود دهد و جراحی تعویض مفصل زانو را تا مدتی عقب بیاندازد.

 

 

استئوآرتریت بخش داخلی مفصل زانو
کاهش فضای مفصلی در بخش داخلی زانو مشاهده می شود

 

  1. استئوتومی پروگزیمال تیبیا برای بیمارانی که نیاز به پیوند منیسک دارند و دچار ژنوواروم(پای پرانتزی) هستند، مفید می باشد. به کمک این جراحی احتمال شکست جراحی پیوند منیسک کاهش می یابد.
  2. بیمارانی که دچار آسیب لیگامانی مزمن PLC (ساختمان های تشکیل دهنده قسمت خارجی و خلفی زانو) و ژنوواروم (پای پرانتزی) هستند. در این بیماران نیز با اصلاح راستای اندام تحتانی به کمک استئوتومی پروگزیمال تیبیا، احتمال موفقیت جراحی بازسازی لیگامان های PCL افزایش می یابد.

 

روش های جراحی استئوتومی پروگزیمال تیبیا

A. استئوتومی به روش lateral closing wedge
B. استئوتومی به روش medial opening wedge
C. استئتومی به روش Dome

 

 

  • استئوتومی پروگزیمال تیبیا به روش Medial opening wedge

در این روش استخوان تیبیا از سمت داخل در محل مناسب بریده شده و تا میزان اصلاح انحراف جابجا می شود و در محل بازشدگی استخوان از گرافت استخوانی برای پر نمودن فاصله استفاده می شود.در این روش ریسک جوش نخوردن بیشتر است اما ظاهر بهتر و دقت بیشتر در تنظیف زاویه راستای اندام تحتانی از مزیت های این روش هستند.

رادیوگرافی از زانوی بیمار ژنوواروم (پای پرانتزی)

 

رادیوگرافی از زانوی بیمار بالا بعد از استئوتومی پروگزیمال تیبیا به روش medial opening wedge توسط دکتر سلیمانها

 

  • استئوتومی پروگزیمال تیبیا به روش Lateral closing wedge

در این روش یک مثلث به اندازه زاویه انحراف از قسمت خارجی پروگزیمال تیبیا جدا می کنند و دو طرف را به هم متصل می کنند.معایب این شیوه ریسک patella baja (قرار گرفتن پاتلا پایین تر از محل طبیعی خود) و دقت پایین در تنظیم زاویه راستای اندام تحتانی می باشد.

  • استئوتومی پروگزیمال تیبیا به روش Dome

در این روش برش به صورت یک قوس می باشد و قسمت پروگزیمال تیبیا روی این قوس حرکت داده می شود تا زاویه اندام تحتانی تصحیح شود.مزیت این روش عدم تغییر طول اندام تحتانی می باشد. البته در سال های اخیر از این روش کمتر استفاده می شود.

 

استئوتومی پروگزیمال تیبیا به روش Dome

همراهان عزیز برای مشاهده استئوتومی توبرکل تیبیا (Tibial Tubercle Osteotomy) کلیک کنید.

همراهان عزیز برای مشاهده دیگر جراحی ها  کلیک کنید.


دکتر مهران سلیمانها:

متخصص ارتوپدیفوق تخصص جراحی زانو در رشت

 

دکتر مهران سلیمانها

متخصص ارتوپدی – فوق تخصص جراحی زانو استاد تمام گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی گیلان عضو انجمن جراحان زانو و آسیب های ورزشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا