شکستگیهای اطراف زانو

درمان جراحی در شکستگی پلاتوی تیبیا

درمان جراحی در شکستگی پلاتوی تیبیا

شکستگی پلاتوی تیبیا ، شکستگی قسمت فوقانی استخوان استخوان تیبیا (درشت نی) در مفصل زانو است.

شکستگی پلاتوی تیبیا

شکستگی پلاتوی تیبیا

شکستگی پلاتوی تیبیا
شکستگی پلاتوی تیبیا

 

در بیشتر موارد این نوع شکستگی در اثر تروماهای با انرژی بالا (مواردی همچون تصادف موتور با ماشین) رخ می دهد . شکستگی پلاتوی تیبیا ممکن است با آسیب‌های عروقی و عصبی، آسیب لیگامان ها و منیسک زانو، ترومبوز وریدهای عمقی، کوفتگی نسج نرم و یا زخم باز همراه باشد.

به علت شکستگی سطح مفصلی در زانو و درگیری سطح غضروفی مفصل زانو ، درمان این نوع شکستگی با شکستگی های تنه تیبیا متفاوت می باشد.

اهداف درمانی

هدف درمانی شکستگی پلاتوی تیبیا، ایجاد فیکساسیون محکم، شروع زودرس حرکات زانو، به دست آمدن دامنه حرکتی مفصل زانو، به دست آمدن راستای آناتومیک زانو ، با حداقل عوارض است.

درمان جراحی با توجه به میزان آسیب شامل جراحی باز و فیکساسیون داخلی با پیچ ، پلیت (plate) ، فیکساتور خارجی (external fixation) بخصوص از نوع حلقوی (فیکساتور الیزاروف) و یا ترکیبی از این وسایل به ویژه در شکستگی های خرد شده ی پلاتو تیبیا، می باشد.

شکستگی پلاتوی تیبیا

شکستگی پلاتوی تیبیا

 

مواردی که شکستگی همراه با فرورفتگی (depression) شدید سطحی مفصلی باشد ، ممکن است علاوه بر جا اندازی باز شکستگی و ثابت نمودن قطعات با plate از پیوند استخوان خود بیمار برای تقویت جوش خوردگی محل شکستگی استفاده شود.

 

اندیکاسیون جراحی در شکستگی های پلاتوی تیبیا:

  • موارد متوسط و شدید شکستگی های پلاتوی تیبیا
  • بی ثباتی زانو
  • انحراف عمود اندام
  • میزان قابل ملاحظه (بیش از ۸ تا ۱۰ میلیمتر) فرورفتگی سطح مفصلی
  • پارگی منیسک همراه

شکستگی پلاتوی تیبیاشکستگی پلاتوی تیبیا

شکستگی پلاتوی تیبیا

عوامل موثر در نتیجه جراحی های شکستگی پلاتو تیبیا

از مزایای جراحی های شکستگی پلاتوی تیبیا می توان به حداقل دستکاری و آسیب نسج نرم، ایجاد فیکساسیون با ثبات جهت شروع زودرس حرکات زانو، به دست آمدن راستای آناتومیک اندام، قابل استفاده بودن در مواقع همراهی با زخم باز و سندروم کمپارتمان و مشکلات عروقی نام برد.

عوارض این جراحی می تواند شامل مواردی همچون عفونت محل پین ، عفونت سطحی پوست یا نکروز پوستی ، انحراف واروس ، عوارض نسج نرم و … باشد.

هر چقدر فاصله تروما تا جراحی، ساییدگی مفصلی قبل از عمل (خصوصا در بیماران مسن تر)، آسیب نسج نرم و دستکاری بافت نرم کمتر باشد و جا اندازی مفصلی و راستای آن آناتومیک تر و با ثبات تر باشد، نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

 

در ویدئو زیر نتیجه عمل جراحی شکستگی پلاتوی تیبیا با برش خلفی را مشاهده می کنید.

 

 

 

 

 

دکتر مهران سلیمانها

متخصص ارتوپدی – فوق تخصص جراحی زانو استاد تمام گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی گیلان عضو انجمن جراحان زانو و آسیب های ورزشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا