شکستگیهای اطراف زانو

داروهای کمک کننده به جوش خوردن استخوان ها

داروهای کمک کننده به جوش خوردن استخوان ها (بخش اول) :

جوش خوردن استخوان : در شکستگی استخوان داشتن تغذیه مناسب و کامل برای جوش خوردگی لازم است. همچنین استفاده از برخی مکمل های غذایی و داروها در کنار تغذیه مناسب می تواند روند جوش خوردگی را تسریع کند.

مهمترین این مکمل ها و داروها عبارتند از:

  • مواد معدنی:

  1. کلسیم و فسفر:

    مهمترین مواد معدنی استخوان کلسیم و فسفر هستند. این دو نقش عمده ای در ایجاد استحکام استخوان ایفا می کنند. جوش خوردن استخوان نیازمند مقادیر کافی از این دو ماده معدنی هستند. بدن یک فرد بالغ در حالت عادی به روزی 1000 تا 1200 میلی گرم کلسیم نیاز دارد. ولی در زمان شکستگی نیاز بدن شما به کلسیم بیشتر شده و به روزی 1500 میلی ‌گرم می رسد. همچنین یک فرد بالغ روزانه به 700 میلی گرم فسفر نیاز دارد.

مکمل کلسیم

 

 

  1. روی: روی به تشکیل کال (جوشگاه شکستگی)، تولید پروتئین های استخوانی مانند کلاژن و در نهایت به جوش خوردن استخوان کمک می کند. آقایان روزانه حداقل به 11 میلی گرم و خانم ها 8 میلی گرم روی نیاز دارند.

 

مکمل روی

 

  1. منیزیم:

منیزیم یک ماده معدنی ضروری برای بسیاری از آنزیم هایی است که در متابولیسم استخوان نقش دارند. جهت متابولیسم وحمل کلسیم در بدن وجود آن لازم است. آقایان روزانه به میزان 420 و خانم ها 320 میلی گرم منیزیم نیاز دارند.

مکمل منیزیم

 

ویتامین ها:

  1. ویتامین D :

دریافت مقدار کافی ویتامین D کمک می کند که کلسیم و فسفر مورد نیاز برای جوش خوردن استخوان را جذب کنید. بالغین روزانه حداقل به 600 واحد ویتامین D نیاز دارند و در سنین بالای 70 سال این نیاز به حداقل 800 واحد در روز می رسد.

 

مکمل ویتامین D

 

  1. ویتامین C :

ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که خاصیت ضد التهابی دارد و باعث کاهش ورم اطراف محل آسیب دیده می شود. همچنین وجود این ویتامین برای تولید کلاژن (نوعی پروتئین که نقش مهمی در ساختار استخوان دارد) ضروری است همچنین ویتامین C بهبودی زخم را تسریع می کند. آقایان روزانه حداقل به 90 میلی گرم و خانم ها به 75 میلی گرم ویتامین C نیاز دارند.

قرص جوشان ویتامین C

 

  1. ویتامین K :

ویتامین K سلول های استئوکلاست (استخوان خوار) را مهار و سلول های استئوبلاست (استخوان ساز) را تحریک به استخوان سازی می کند. همچنین تولید پروتئین استئوکلسین(نوعی پروتئین در استخوان) وابسته به وجود این ویتامین می باشد. آقایان روزانه حداقل به 120 میکروگرم و خانم ها به 90 میکروگرم ویتامین K نیاز دارند.

 

مکمل ویتامین K

 

 

  • پروتئین:

استخوان از یک داربست پروتئینی تشکیل شده که روی آن مواد معدنی حاوی کلسیم رسوب کرده است. پس پروتئین‌ ها یکی از مواد مهم تشکیل ‌دهنده استخوان ‌ها هستند و بدن شما برای تسریع در جوش خوردن شکستگی به پروتئین بیشتر نیاز دارد. علت اصلی نیاز شما به پروتئین این است که پروتئین، آمینواسیدهای ضروری (آمینواسیدهایی که بدن انسان به تنهایی نمی تواند بسازد) را به بدن می رساند.

بهترین منابع پروتئین عبارتند از: گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، لبنیات، غلات و حبوبات

 

منابع پروتئینی

همراهان عزیز برای مشاهده دیگر مشکلات و بیماری های زانو کلیک کنید.

دوستان عزیز برای مشاهده بخش دوم داروهای کمک کننده به جوش خوردن استخوان ها کلیک کنید .


دکتر مهران سلیمانها:

متخصص ارتوپدی – فوق تخصص جراحی زانو در رشت

دکتر مهران سلیمانها

متخصص ارتوپدی – فوق تخصص جراحی زانو استاد تمام گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی گیلان عضو انجمن جراحان زانو و آسیب های ورزشی

نوشته های مشابه

13 دیدگاه

    1. بنده هجده ماه پیش تصادف کردم و استخوان ران سمت چپ پام شکست و عمل جراحی کرذم و پلاتین گذاشتم .بعد گذشت هشت ماه هیچ جوش خوردگی مشاهده نشد مجبور شدیم عمل پیوند استخوان کنیم همراه با پلاک و پلاتین نصب شد تو پام ولی بعد نه ماه خیلی کم جوش خورد و پلاتینم شکست یک ماهه که باز عمل کردم پللک و پلاتین تعویض شد و باز پیوند استخوان کردم .دکتر تازگیا برام امپول سینو پار تجوز کرده .ایا سینو پار تاثیری داره بر جوش نخوردن پام ؟؟؟

  1. سلام ممنون از مطالب مفیدتان .برای درمان جناغ آسیب دیده چه دارویی باید مصرف کنم خیلی وقته که جوش نمیخوره بعد از مدتی که میخواد خوب بشه با دوتا عطسه دوباره دردش شروع میشه، لطفا راهنمایی فرمایید

  2. با سلام خدمت شما جناب آقای دکتر
    حدود 45روز قبل بنده از ناحیه لگن ََسمت راست دچار گرفتگی و اسپاسم عضله باسن و ران تا زانو شدم که در همین زمان ضربه ای نه چندان شدید با موتور سیکلت به پای آسیب دیده وارد گردید که بنده تا یک هفته دیگر به سختی توان قدم برداشتن با لنگیدن شدید داشتم با مراجعه به پزشک ارتوپد ایشان با عکس رادیولوژی معمولی مشکل بنده را التهاب مفصل ران و بافت‌های اطراف تشخیص دادند و داروی کورتون و یک قرص غضروف ساز بنام جوینت آر ایکس و همچنین MRI تجویز کردند که بعد از اتمام داروها با جواب MRI به ایشان مراجعه کنم الان بنده بعد از حدود یکماه که به ایشان مراجعه کردم متوجه شدم که استخوان ران بنده نزدیک به مفصل فمورال دچار شکستگی مویی بوده و ایشان در عکس اولیه تشخیص ندادند، و الان ایشون برای من استراحت 45 روزه و حرکت با عصا و چند قلم داروی مکمل مثل کلسیم و مولتی ویتامین و ترکیب آواکادو و سویا تجویز کردند، جناب آقای دکتر سلیمانها آیا به نظر شما با این شرح حال واین تجویز آیا پای بنده بهبود پیدا خواهد کرد، به نظر شما من چکار انجام بدهم، ممنون میشم راهنمایی بفرمایید، با تشکر

    1. با سلام
      فقط از طریق مطب امکان بررسی و درمان وجود دارد. با مطب تماس بگیرید تا راهنماییتان کنند:
      تلفن تماس مطب: ۳۳۱۱۳۳۰۰ – ۳۳۱۱۳۳۱۱
      پیش شماره : ۰۱۳

      1. سلام من پام شکست بود ولی تشخیص داده نشه وقتی متوجه شدن که سه هفته رد شده بود و ودکترگفت فایده نداره گچ‌ کردن الان یک سال نیم رد شدولی خیلی درد دارم زیادپام پیچ میخوره چیکار کنم م این بگم یکسال قبل ازاین مورد قوزک وانگشت کوچک هم شکسته بود که طول کشید تا جوش بخوره وسه ماه تو گچ بود

  3. سلام ممنون از لینک تون از راهنمایی هاتون خیلی خوب بود عالی…
    ولی روک بگم من یه آدم پرتحرکی بودم پام از دو جا شکسته کنج خونه وحشتناک بی قرارم وحشتناک دلگیرم دلتنگم اینترنت هم دیگه دردمو دوا نمی کنه شکستن پا یعنی اسیری به همه چی میشه گول زد ولی به شکستگی پا نمیشه ونمیشه الأن ساعت سه نصف شبه من بیدارم

  4. سلام .دو سال پیش در اثر حادثه استخوان ران پای چپم شکسته بود پلاتین گذاشته بودن بیست روز قبل پلاتین ها را در آوردم در روز بیست و یکم دوباره همان پا شکست این دفعه یه پلاتین گزاشتن استخوان ران
    آیا این میله عوارضی دارد؟؟؟
    علت شکستگی بعد پلاتین چه هست؟؟؟
    بعضی دکترا میگن موقع در آوردن پلاتین به استخوان ضربه وارد شده بود آیا این حرف صحیح هست؟؟
    و اینکه زانوم خیلی اذیت می‌کند خم نمیشود!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا